Home / Wellness ABC (Wellness Wiki) / Gezichtsstoombad - vapozone

Gezichtsstoombad - vapozone


Een apparaat dat in luxere salons wordt gebruikt en ook bekend staat als vapozone, waterdampapparaat of gezichtsstoombad.
Vapozone is eigenlijk een merk, maar is zo alom gebruikt dat iedereen er een gezichtsstoombad mee bedoeld. 

gezichtsstoomapparaat

Waterdamp als voorbehandeling

Een waterdampapparaat in de schoonheidssalon is haast onmisbaar. Dit apparaat wordt vooral gebruikt na de reiniging van de huis, door een schoonheidsspecialiste. De afgekoelde stoom die het apparaat voortbrengt blaast als het ware over de huid en laat de poriën openen. doordat de huid soepeler is en de poriën open staan is het makkelijker om huidoneffenheden te verwijderen. De meeste apparaten hebben een kruidenreservoir voor kruiden zoals kamille, wat een rustgevend effect heeft. 


werking vapozone

Een pijp geeft een afgekoeld stoomstoot op het gezicht, zodat de poriën open gaan staan en de beter, dieper en grondiger te reinigen is. Na een vapozon behandeling is vuil en onzuiverheden zijn veel makkelijker te verwijderen. De nieuwste ontwikkeling op dit gebied: in plaats van het verrijken van de stoom met ozon de schoonheidsspecialiste voegt kruiden zoals bijv. lavendel of kamille die verdampen, het vrijgeven van de ontspannende en kalmerende geur voor zowel de huid en de ziel

Zeer luxe salons hebben ook 'koude stoom'
Dit wordt op een geheel andere manier gebruikt. Koude stoom wordt gemaakt door een membraam met een hoge frequentie te laten trillen. Hierbij ontstaat een soort nevel. Doordat de nevel kouder is daalt het en geeft een verkoelend effect op de huid. Koude stoom, of beter gezegd, nevel wordt vooral aan het eind van een gezichtsbehandeling door de schoonheidsspecialist gegeven.
    Post a comment

    Your Name or E-mail ID (mandatory)

    Note: Your comment will be published after approval of the owner.
     RSS of this page

    Written by:   Version:   Edited By:   Modified