Home / Sauna / Aufguss

Aufguss


 

Aufguss

Aufguss is een van oorsprong Oostenrijkse traditie. Het betekent letterlijk opgieten, en de uitwerking ervan is zeer bijzonder. Tijdens een Aufguss wordt water met een etherische olie op een hete saunakachel gegoten.
Vooraf wordt uitgelegd welke geur er opgegoten gaat worden en wat de uitwerking daarvan is. Na het opgieten, wappert de saunamedewerker de hete damp (met de geur) door de ruimte.
Het is de bedoeling dat men extra gaat zweten en met behulp van geuren nog meer ontspant.
Meestal worden er stimulerende, harmoniserende en kalmerende geuren gebruikt, zoals pepermunt, sinaasappel, jasmijn, lavendel en houtgeuren.
Deze Aufguss-methode is niet alleen bedoeld om meer variatie en plezier in het saunabezoek te creëren, maar ook dat de ontspanning nog beter tot zijn recht komt. Een aufguss wordt in andere landen gezien als iets wat voor stoere mannen is. Hoe heter hoe beter, maar dat gaat voorbij aan de oorspronkelijke goede bedoeling van de aufguss. In Oostenrijk is een aufguss een bijna heilig ritueel. Ga nooit tijdens een aufguss de sauna in of erger nog, eruit  (ik kan het weten ;)

bron: Richard de Ree Kruiden en wellness ABC


zie ook LöylyPost a comment

Your Name or E-mail ID (mandatory)

Note: Your comment will be published after approval of the owner.
 RSS of this page

Written by:   Version:   Edited By:   Modified